Οδηγίες - κανονισμοί για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου

1. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου με Αρ.Πρωτ.Φ.25/103373/Δ1/22-06-2018/ΥΠΠΕΘ (αντιγράφονται τα εξής από την εγκύκλιο):

«Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.  Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.»

Αν κάποιος γονιός επιθυμεί να επικοινωνήσει με το παιδί του, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να καλέσει στο τηλέφωνο του σχολείου, 2226022263, και θα μιλήσει άμεσα με το παιδί του.

2. Στο ίδιο πλαίσιο, δεν επιτρέπεται η κατοχή λέιζερ φωτός, η οποία σε περίπτωση έκθεσης στον οφθαλμό παιδιών μπορεί να επιφέρει σοβαρή βλάβη.

3. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε χώρους εντός των σχολείων, τόσο από το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όσο και από μαθητές/τριες και επισκέπτες

4. Η προσέλευση των μαθητών πρέπει να γίνεται εγκαίρως, γεγονός που έχει επισημανθεί και στους ίδιους τους μαθητές, τόσο για την πρώτη ώρα, όσο και για τις ενδιάμεσες ώρες κατά την διάρκεια των μαθημάτων. «Έχει υπολογιστεί ότι 5 λεπτά αργοπορίας στην τάξη σημαίνει 3 χαμένες μέρες το χρόνο», γεγονός το οποίο αποβαίνει εις βάρος της μαθησιακής διαδικασίας και της προόδου των παιδιών μας

Η μη τήρηση των παραπάνω αποφάσεων, επισύρει συνέπειες, σύμφωνα με αποφάσεις που ελήφθησαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία των παιδιών μας από εμφανείς και μη κινδύνους και με στόχο την παροχή μίας ποιοτικής μαθησιακής διαδικασίας.

5. Το σύνολο των απουσιών για επαρκή φοίτηση είναι μέχρι και 114 απουσίες, οι οποίες πλέον δεν κατανέμονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Οι μόνες απουσίες που δεν προσμετρώνται, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου, είναι σε περίπτωση νόσησης από Covid, όπου δεν προσμετρώνται συνολικά έξι (6) ημέρες με πρώτη τη μέρα του θετικού rapid ή μοριακού τεστ και των πέντε (5) επόμενων ημερών. Μετά την παρέλευση των ημερών αυτών και εφόσον τα συμπρώματα έχουν φύγει, ο μαθητής/τρια επιστρέφει φορώντας μάσκα αυξημένης προστασίας για πέντε (5) ακόμα ημέρες, χωρίς να υποχρεούται σε νέο διαγνωστικό έλεγχο.

Θα θέλαμε, επίσης, να σας υπενθυμίσουμε, ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει αλλά και για οποιονδήποτε προβληματισμό σας που σχετίζεται με τη μαθησιακή διαδικασία, την πορεία των παιδιών σας ή και κάποιο άλλο ζήτημα παιδαγωγικής ή μαθησιακής φύσης, σας προτρέπουμε να απευθυνθείτε στον διευθυντή του σχολείου, κ. Μαραβέλλη Ιωάννη, την Υποδιευθύντρια του σχολείου, κ. Τζιώτη Στυλιανή, στους/ στις υπευθύνους των τμημάτων, καθώς και στις συμβούλους σχολικής ζωής, κ. Δρογούτη Γεωργία και κ. Κομπιτσάκη Αργυρώ. Ιδιαίτερα σας παρακαλούμε να προτρέπετε τα παιδιά να απευθύνονται στους συναδέλφους με τους ανωτέρω θεσμικούς ρόλους, για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος αντιμετωπίζουν.